Implantaat | Vind een oplossing tegen erectiestoornissen

Wat is een oppompbare penisprothese?

Voor sommige mensen met erectieproblemen is de enige weg naar een bevredigend seksleven een penisprothese. Erectieproblemen of een erectiestoornis hebben vaak een grote impact op uw leven. Niet alleen uw relatie leidt er mogelijk onder, maar ook onzekerheid, een laag zelfbeeld of zelfs depressieve gevoelens kunnen hiervan een gevolg zijn. Een penisprothese maakt penetratie mogelijk. We vertellen u op deze pagina meer over de standaard in de markt: de oppompbare penisprothese.

Wat is een penisprothese?

Een erectieprothese (ook wel penis- of erectie-implantaat genoemd) is een hulpmiddel dat in het lichaam van de man wordt geplaatst waardoor het mogelijk is om een erectie te krijgen.  Dit implantaat  komt het dichtst in de buurt van een daadwerkelijke erectie en u kunt het vergelijken met een inwendige penispomp.

Welke penisprotheses zijn er? 

Er zijn verschillende penisprotheses. De meest voorkomende zijn een oppompbare prothese en de buigzame prothese. De meeste mensen geven de voorkeur aan een oppompbare prothese. De prothese maximaliseert de omtrek van de penis en de erectie lijkt bij dit implantaat het meest natuurlijk. Verder is het eenvoudig te activeren. 

De buigzame penisprothese is de penis altijd in half-erecte toestand, waardoor het lastiger is om deze met kleding te verbergen. Voor mensen met beperkte handcoördinatie biedt de buigzame prothese mogelijk meer voordelen, maar de meeste mensen kiezen voor de oppompbare penisprothese. 

Wat is de oppompbare penisprothese? 

De oppompbare penisprothese is de standaard in de markt. Hierbij worden twee onderdelen in het geslachtsdeel geplaatst: het implantaat in de zwellichamen van de penis en de pomp in de balzak. Om het penisimplantaat te bedienen, wordt de pomp in de balzak gebruikt om het implantaat op te pompen of leeg te laten lopen door middel van een vloeistof van en naar het reservoir. Dit implantaat bedienen is pijnvrij. 

Over de Titan® penisprothese 

Een penisprothese wordt operatief geplaatst en kan na een herstelperiode van vier tot zes weken – afhankelijk van het herstel – worden gebruikt. De Titan® penisprothese is een opblaasbare penisprothese die wordt geadviseerd door zorgspecialisten. 

Hoe werkt de Titan® prothese? 

Door in het scrotum te knijpen, wordt het opblaasbare penisimplantaat geactiveerd. Het implantaat wordt opgeblazen met een vloeistof die vanuit het reservoir naar de cilinders in de penis loopt. U kunt zelf de stevigheid bepalen door de pomp extra in te drukken. Na afloop drukt u op de knop in de balzak om de cilinder te legen. De vloeistof loopt terug het reservoir in en de penis wordt vanzelf weer slap. 

Voordelen van de Titan® opblaasbare penisprothese:

✓ Niet zichtbaar in slappe toestand
✓ Maximaliseert de omtrek van de penis
✓ Eenvoudig te gebruiken en te activeren
✓ Het implantaat loopt gemakkelijk weer leeg
✓ Dit penisimplaat voelt en ziet het meest eruit als natuurlijke erectie

Overweegt u een opblaasbare penisprothese? 

Een penisprothese is de laatste optie om een erectiestoornis te verhelpen. Net als iedere medische ingreep, brengt deze operatie risico’s met zich mee. Complicaties zoals infectie, zwelling, pijn en ongemak kunnen optreden. Eenmaal geïmplanteerd, is er een kleine kans op infectie, erosie of defect van het apparaat. Hierdoor is aanvullende chirurgie niet uitgesloten. Het plaatsen van de prothese zorgt er ook voor dat een natuurlijke erectie in de toekomst (ook na verwijdering) niet meer mogelijk is. De prothese wordt namelijk geplaatst in de zwellichamen, die zorgen voor een erectie

Als u een oppompbare penisprothese overweegt of u ervaart erectieproblemen, is het belangrijk dat u hierover praat. Met uw partner, een seksuoloog of uw huisarts. Een huisarts kan de juiste diagnose stellen, de risico’s van een penisprothese doornemen en u doorverwijzen naar de juiste specialist. Benieuwd naar de mogelijkheden van een penisimplantaat? Lees hier de antwoorden op de veelgestelde vragen rondom een penisimplantaat

De voordelen van de opblaasbare penisprothese:

✓ Uw relatie met uw partner verbetert
✓ Blijvende oplossing bij een erectiestoornis
✓ Draagt bij aan zelfvertrouwen en zelfbeeld
✓ Het lost uw erectieproblemen zonder medicatie op
✓ Een penisprothese maakt gemeenschap met uw partner mogelijk

Share this article